Příprava pokrmů - praktické vaření
Výuka na střední škole je zaměřena na nácvik praktických dovedností, které jsou propojeny s teoretickými poznatky. Pěkně se tyto oblasti prolínají například v předmětu příprava pokrmů.

Výuka na střední škole je zaměřena na nácvik praktických dovedností, které jsou propojeny s teoretickými poznatky. Pěkně se tyto oblasti prolínají například v předmětu příprava pokrmů. Základní teoretické poznatky o potravinách a způsobu jejich přípravy žáci využívají při praktickém vaření ve cvičné kuchyni. Jednou týdně si připravují oběd s polévkou a moučník. Žáci sami navrhují, která jídla by chtěli uvařit. Někdy vymyslí opravdu exkluzivní kousky, které nelze úplně realizovat, ale většinou se shodnou a přípravu oběda s výraznou pomocí pedagogických pracovníků zvládnou. I když nejsou schopni samostatně uvařit celý oběd, zapojují se pod vedením do všech činností – příprava zeleniny, vaření polévky, zadělávání těsta, práce s masem, knedlíky, omáčky, saláty, moučníky, pomazánky, ale i prostírání stolu, mytí nádobí, úklid kuchyně. Vše,co si uvaří, si také snědí. Moučník bývá sladkou součástí svačiny druhý den. Přestože je dopoledne strávené v kuchyni někdy náročné, protože je vyžadována větší aktivita ode všech, mají z vaření radost. Nevadí, že se občas něco rozsype, připálí nebo prostě jinak nepovede, důležité je to zkusit.