Příprava pokrmů

Výuka na střední škole je zaměřena na nácvik praktických dovedností, které jsou propojeny s teoretickými poznatky. 

19.11.2021 08:41 / Veronika Hejdová

Výuka na střední škole je zaměřena na nácvik praktických dovedností, které jsou propojeny s teoretickými poznatky. Pěkně se tyto oblasti prolínají například v předmětu příprava pokrmů. Základní teoretické poznatky o potravinách a způsobu jejich přípravy žáci využívají při praktickém vaření ve cvičné kuchyni. Jednou týdně si připravují oběd s polévkou a moučník. I když neuvaří samostatně celý oběd, zapojují se pod vedením do všech činností – příprava zeleniny, vaření polévky, zadělávání těsta, práce s masem, knedlíky, omáčky, saláty, moučníky, pomazánky, ale i prostírání stolu, mytí nádobí, úklid kuchyně. Vše, co si uvaří, si také snědí. Nevadí, že se občas něco rozsype, připálí nebo prostě jinak nepovede, důležité je to zkusit.

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies