Příprava pokrmů
Výuka na střední škole je zaměřena na nácvik praktických dovedností, které jsou propojeny s teoretickými poznatky.

Výuka na střední škole je zaměřena na nácvik praktických dovedností, které jsou propojeny s teoretickými poznatky. Pěkně se tyto oblasti prolínají například v předmětu příprava pokrmů. Základní teoretické poznatky o potravinách a způsobu jejich přípravy žáci využívají při praktickém vaření ve cvičné kuchyni. Jednou týdně si připravují oběd s polévkou a moučník. I když neuvaří samostatně celý oběd, zapojují se pod vedením do všech činností – příprava zeleniny, vaření polévky, zadělávání těsta, práce s masem, knedlíky, omáčky, saláty, moučníky, pomazánky, ale i prostírání stolu, mytí nádobí, úklid kuchyně. Vše, co si uvaří, si také snědí. Nevadí, že se občas něco rozsype, připálí nebo prostě jinak nepovede, důležité je to zkusit.